"Mojjo"
SÄ hÀr i slutet pÄ grillsÀsongen ( för dom flesta av oss) fick vi igÄr uppleva den ultimata grillsÄsen. En mojjosÄs som vi, enligt kocken sjÀlv smakat tidigare men som helt gÄtt oss förbi. Förmodligen fanns det en massa annat gott vid det tillfÀllet som inte riktigt fick oss att fokusera. Men igÄr var det stor koncentration. Det Äh-ades och dippedoppades lite extra. Den ultimata sÄsen till det mesta grillade, fÄgel, fisk och mittemellan. Googlar man runt( för det gör man) sÄ finns det ett gÀng varianter pÄ hur man gör en mojjosÄs som har sitt ursprung i Spanien till tapas. Vilken sÄs har blivit din favorit under sommarens alla grillmÄltider?!
"MojjosÄs" 2 1/2 dl neutral olja 2 tsk curry 1 burk tomatsoppa, Cambells 2 msk hackad gul lök 2 tsk salt 1 dl socker 2 pressade vitlöksklyftor 2 tsk paprikapulver 2 tsk vanlig senap, typ Hultbergs 1/2 dl Àttika, 12% eller 2 msk PerstorpsÀttika 24%
Mixa allt och lÄt stÄ ett par timmar. HÄller en vecka i kylen.
fagel fisk-2 grillat kott-2 mittemellan mojjosas sas skaldjur